Aquarellessen Voorjaar 2020

 

Op donderdag 16 januari starten de aquarellessen weer . deze keer 12 lessen deze periode t/m  9 april  ( in de voorjaarsvakantie , donderdag 27 februari , is er geen les)

De eerste les is om er weer even in te komen en voor de nieuwe cursisten om te kijken welke materialen er eventueel nog missen .Je kunt van mij verf en penselen uitproberen. het belangrijkste is goed papier ! Terschelling van Schut ( geel block) is goed papier om mee te starten omdat je er goed op kunt verbeteren. Winsor & Newton heeft ook goede aquarelblokken  De losse vellen in 300 gr. van Arche en Saunders-Waterford zijn Topkwaliteit  ( losse vellen zijn altijd goedkoper dan blokken van hetzelfde merk)

Als eerste onderwerp gaan we het schilderen van winterlandschappen behandelen. We gaan aan de slag met Aquapasta , een techniek waarbij je heel mooi de verstilde wintergezichten en landschappen kunt schilderen. De pasta is een soort droogvertrager waardoor je lekker lang door kunt schilderen en toch zachte randen houdt . Ook kun je heel gemakkelijk stukken weer uitwassen en wit maken .

   

Ik behandel daarna ook het schilderen van stoerdere meer geabstraheerde landschappen met Aquapasta. Na uitleg van beide mogelijkheden gaan we er een paar lessen mee aan de gang. Je kunt uiteraard kiezen voor wat jou het meeste aanspreekt.

  

De aquapasta kun je van mij gebruiken als je dit zelf niet hebt . Als je de techniek leuk vind kun je het altijd nog aanschaffen J

 Als 2e onderwerp ga ik het schilderen van dieren behandelen . Ik geef een aantal voorbeelden en we gaan aan de gang met eigen materiaal .

 

De lessen zijn op donderdagmiddag van 13.00-15.00 uur en op donderdagavond van 19.45-21.45 uur  In mijn atelier : naast Camphuysenstraat 36 in Vleuten 

Hartelijke groet, Hannie  

        hannierieuwerts@hetnet.nl   www.aquarieuwerts.nl

 

de middagcursus zit vol

de avondcursus zit vol