Aquarellessen

op de lessen van 11 januari t/m 5 april 2018 zijn er nog 2 plaatsen op de avond vrij.

de lessen zijn wekelijks op donderdagmiddag van 13.00-15.00 uur en op donderdagavond van 20.00-22.00 uur in mijn Atelier in Vleuten .

voor meer informatie : hannierieuwerts@hetnet.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Les Aquarellades de Mons

                   ( Belgique) Du 24 Février au 18 Mars 2018

                         Workshop

                        Hannie Rieuwerts

                   25 Février2018

             Contact: lesaquarellades@gmail.com

  0032(0)478916771

www.lesaquarellades.be

 

 

                       Licht & Schaduw in Aquarel              

Licht en Schaduw zorgt voor veel sfeer in je aquarel  als je het op een juiste manier gebruikt kan het je aquarel mooi laten sprankelen. Je kunt kiezen voor een koele of een warme sfeer in je aquarel .Door het juiste kleurgebruik kun je veel doen voor de sfeer. Ik behandel ook het belang van toonwaardes en laat voorbeelden zien om mijn verhaal te ondersteunen.

Tijdens deze workshop laat ik door middel van oefeningen en een demo de kneepjes van het schilderen van licht en schaduw zien .

We beginnen met uitleg en wat oefeningen  . Na de lunch geef ik een demo van waarin ik stap voor stap een aquarel voorschilder.En na elke stap is er gelegenheid om het zelf toe te passen . Ik heb gemerkt dat deelnemers aan een workshop na een uur kijken naar een demo vaak kwijt zijn hoe ik ook alweer begon ( ook als ze aantekeningen gemaakt hebben gaat het toch net even anders..) Ik heb met deze manier van werken goede ervaringen !

Ik zal het schilderproces op maat naar persoon begeleiden.

We werken met de verf van Winsor & Newton

Naast kunstenaar ben ik een 1e graads bevoegd docent tekenen en Kunst Beeldende vorming en daarnaast geef ik wekelijks Aquarellessen aan 2 groepen volwassenen.

 

Wanneer : zondag 25 februari 2018

Waar : Mons ( het exacte adres krijgt u van de organisatie)

Kosten : 65,-

Meenemen : 300 grams  aquarelpapier van goede kwaliteit ( Arche , Waterford, Fabriano ) Ik heb eventueel Waterford papier op voorraad tegen kostprijs .                 U hoeft geen verf mee te nemen , We schilderen met verf die door Winsor & Newton beschikbaar is gesteld

Palet of groot wit bord om te mengen.

Penselen : groot rond penseel ( eekhoorn of marter) een kleiner synthetisch penseel met scherpe punt en eventueel een platte variant van beide  .