Licht in Aquarel

 

Het schilderen van Licht op een juiste manier gebruikt kan het een aquarel een mooi laten sprankelen. Wat is de invloed van kleur op de sfeer van het licht in je aquarel . Wat is het effect van nat-in-nat schilderen in contrast met schilderen op droog papier ? moet het in 1x goed of kun je ook opbouwen in lagen ? Tijdens deze workshop laat ik door middel van oefeningen ( voor de lunch) en een demo ( na de lunch) de kneepjes van het schilderen van licht en schaduw zien . Ik doe de demo in kleine stappen die je steeds kunt toepassen in je eigen werk .

Bij deze workshop kies ik er bewust voor om de groep klein te houden . Er is plaats voor maximaal 10 personen zodat ik veel persoonlijke aandacht kan geven.

Naast kunstenaar ben ik een 1e graads bevoegd docent tekenen en Kunst Beeldende vorming en geef ik daarnaast nog wekelijks Aquarellessen aan 2 groepen volwassenen.

Wanneer : zaterdag 27oktober 2018 van 10.00-16.30

Waar : in mijn Atelier naast Camphuysenstraat 36 in Vleuten ( bij Utrecht)

Kosten : 60,- inclusief lunch en koffie & thee met lekkers .

Meenemen : 300 grams  aquarelpapier van goede kwaliteit ( Arche , Waterford, Fabriano ) Ik heb eventueel Waterford papier op voorraad tegen kostprijs .                                                         

Aquarelverf in napjes of tubes . U kunt eventueel verf van mij gebruiken .

Palet of groot wit bord om te mengen.

Penselen : groot rond penseel ( eekhoorn of marter) een kleiner synthetisch penseel met scherpe punt en eventueel een platte variant van beide  .

Voor een overzicht van mijn werk : www.aquarieuwerts.nl

Aanmelden : hannierieuwerts@hetnet.nl

                              De workshop is helaas vol