Mensen in de stad

Een aquarel van een stadsgezicht wordt een stuk levendiger als je er mensen in schildert. Je kunt ook met de vormen van de figuren gaan spelen en ze gebruiken om je compositie spannender te maken. Je kunt er ook mooi diepte en sfeer mee creëren.  Je kunt ze ook gebruiken om een ritme in kleur in je compositie te maken of spelen met lichte en donkere vormen .                                                            

Voor de lunch gaan we oefenen met het op een losse manier schilderen van mensfiguren en groepen mensen. Na de lunch ga ik door middel van een demo stap voor stap het opzetten en uitwerken van een stadsgezicht behandelen.

Bij deze workshop kies ik er bewust voor om de groep klein te houden . Er is plaats voor maximaal 10 personen zodat ik veel persoonlijke aandacht kan geven. Het plezier in het schilderen staat voorop !

Naast kunstenaar ben ik 1e graad bevoegd docent Tekenen en Kunst Beeldende vorming en geef ik daarnaast nog wekelijks Aquarellessen aan 2 groepen volwassenen.

Wanneer : zaterdag 2 November 2019 van 10.30-16.30

Waar : in mijn Atelier naast Camphuysenstraat 36 in Vleuten ( bij Utrecht)

Kosten : 70,- inclusief lunch en koffie & thee met lekkers . Na inschrijving ( per mail ) 35,- overmaken op NL25RABO 0308848284 t.n.v. J.J. Rieuwerts ovv. Workshop . De rest bij aanvang van de workshop contant .

Als u na inschrijving door omstandigheden toch niet kunt komen dient u zelf voor een vervanger te zorgen , tenzij er een wachtlijst is . Ik hoop op uw begrip.

Meenemen : 300 grams  aquarelpapier van goede kwaliteit ( Arche , Waterford, Fabriano , Hahnemuhle ) Ik heb eventueel papier op voorraad tegen kostprijs .   

Eventueel een perspex of multiplex plank om op te werken als u niet op een aquarelblock werkt . Ik heb er een paar staan die u kunt gebruiken.                                                       

Aquarelverf in napjes of tubes . U kunt eventueel verf van mij gebruiken .

Palet of groot wit bord om te mengen.

Penselen : groot rond penseel ( eekhoorn of marter) een kleiner synthetisch penseel met scherpe punt en eventueel een platte variant van beide  . U kunt ook penselen lenen van mij .

Ik heb volop waterpotten en keukenrollen

Aanmelden via deze website of mailen naar : hannierieuwerts@hetnet.nl

Volgeboekt !