Portret in Aquarel

       

Waar moet je op letten bij het tekenen van een goed portret ? Hoe meng je huidskleur en welke kleur hebben schaduwen in het gezicht .Wat is het effect van nat-in-nat schilderen in contrast met schilderen op droog papier ? moet het in 1x goed of kun je ook opbouwen in lagen ? Bij deze workshop ga ik antwoorden geven op deze vragen en nog veel meer .Tijdens de workshop laat ik door middel van oefeningen ( voor de lunch) en een demo ( na de lunch) de kneepjes van het schilderen van een portret zien . Ik doe de demo in kleine stappen die je steeds kunt toepassen in je eigen werk . Je kunt een eigen portretfoto meenemen of plaatmateriaal van mij gebruiken. Als je zelf voor een foto zorgt is het belangrijk dat er een mooi contrast tussen licht en donker is.

Naast kunstenaar ben ik ook docent  tekenen en KUA op het CGU in Utrecht en geef ik daarnaast nog wekelijks Aquarellessen aan 2 groepen volwassenen.

Wanneer : zaterdag 25 januari 2020 van 10.30-16.30

Waar : in mijn Atelier naast Camphuysenstraat 36 in Vleuten ( bij Utrecht)

Kosten : 70,- inclusief lunch en koffie & thee met lekkers . Na inschrijving ( per mail ) 35,- overmaken op NL25RABO 0308848284 tnv. J.J. Rieuwerts ovv. Workshop . De rest bij aanvang van de workshop contant . Als je om welke reden dan ook verhinderd bent verwacht ik dat je zelf voor een vervanger zorgt tenzij er een wachtlijst is . Ik hoop op begrip hiervoor .

Meenemen : 300 grams  aquarelpapier van goede kwaliteit ongeveer 30x40 cm ( Arche , Waterford, Fabriano of Winsor&Newton ) Ik heb eventueel papier op voorraad tegen kostprijs                                                           

Aquarelverf in napjes of tubes . U kunt eventueel verf van mij gebruiken .

Palet of groot wit bord om te mengen.

Penselen : groot rond penseel ( eekhoorn of marter) een kleiner synthetisch penseel met scherpe punt en eventueel een platte variant van beide  .

Er zijn waterpotten genoeg aanwezig

www.aquarieuwerts.nl   Aanmelden : hannierieuwerts@hetnet.nl

wegens het afzeggen van 1 van de deelnemers is er weer 1 plek beschikbaar