Aquarel CV.

1e graad opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht

Sinds 1985 heeft zij regelmatig solo-exposities in Nederland en inmiddels heeft zij meer dan 70 keer deelgenomen aan groepsexposities in de gehele wereld. De laatste 4 jaar heeft zij een contract met een curator in China om deel te nemen aan gerenommeerde exposities in grote galerieën China.In 2022 heeft zij geexposeerd op 5th Anenue in new York met de AWS. Haar werk werd geselecteerd voor de Traveling exhibition langs gerenomeerde galeries in de VS in 2022

Het werk van Hannie Rieuwerts is in de loop der jaren aangekocht door Kunstliefhebbers en verzamelaars uit de gehele wereld.

Haar werk hangt in de vaste collectie van het Aquarel Museum in Fabriano in Italie, Museum Thijnhof in Coevorden en er zijn 2 werken van haar opgenomen in de vaste collectie van het World Watercolor Museum in Zhuji in China. 

Oprichter van IWS Holland, en voorzitter van 2015-2023Mastermember van IWS World en Associate member of AWS (American Watercolor Society)

Sinds 2014  leider van de Nederlandse delegatie voor FabrianoInAcquarello, het grootste aquarel-event ter wereld.

Bij Kunsthandel Catch in Utrecht is een groot aantal stadsgezichten van Utrecht als giclee ( gesigneerde kunstdruk) te koop

Prijzen en Awards 

2022: Honorable Award bij de III International Watercolor & Spirit in Varna, Bulgarije.

2021: Honourable Award in st. Petersburg bij de expositie 'watercolor with love' 

2020: Honourable Award in de "Pearls of Peace" Expositie in Pakistan

2019: Honours-Award in Tirana bij de expositie in het Nationaal museum.

2018:  Hardship-Award in Pakistan en een Appreciation Award in Praag.

2015: 2e bij de verkiezing van het schilderij van het jaar met een aquarel.

In 2013 heeft de Koninklijke Talens een afbeelding van Hannie Rieuwerts voor 1 van haar werken op de aquarelsets afgebeeld ter ere van de “It’s Me” campagne in het van Gogh jaar. De sets werden in meer dan 60 landen wereldwijd verkocht.

 Sinds 2013 opgenomen in de jaarlijkse Watercolor guide van de International Watercolor Society waarin de beste aquarellisten wereldwijd hun werk tonen.