Ik probeer elke keer weer het licht te vangen !

Van transparante subtiele lagen tot het krachtige spel van intense pigmenten, er is zoveel mogelijk met aquarelverf !

Contrast en sfeer spelen een belangrijke rol in al mijn werk.  Een zonovergoten stadsgezicht, nevelflarden in het tere ochtendlicht boven de weilanden of een vaas bloemen die lange schaduwen op de tafel maakt. Ik word door iets geraakt en dat gevoel probeer ik vast te leggen in een schilderij

Watercolor CV. Hannie Rieuwerts

1e graads opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten ( HKU) in Utrecht

1e solo-expositie in Hilversum in 1985 ( waar ze gelijk 10 werken verkocht !)

Sindsdien heeft zij regelmatig solo-exposities in Nederland en inmiddels heeft zij meer dan 70 keer deelgenomen aan groepsexposities in de gehele wereld . De laatste 4 jaar heeft zij een contract met een curator in China om deel te nemen aan gerenommeerde exposities in grote galerieën China .

Het werk van Hannie Rieuwerts is in de loop der jaren aangekocht door Kunstliefhebbers en verzamelaars uit de gehele wereld .

In okt-nov. 2018 deelnemer aan een expositie in het Hong Museum in Shanghai en zijn 2 werken van haar opgenomen in de vaste collectie van het World Watercolor Museum in Zhuji in China

Voorzitter en oprichter van IWS Holland sinds 2015

Board member of IWS Globe , de International Watercolor Society met meer dan 100 aangesloten landen wereldwijd

Zij is Mastermember van IWS World

Sinds 2014 leider van de Nederlandse delegatie in Fabriano waar uit de hele wereld kunstenaars bij elkaar komen en exposeren op het jaarlijkse aquarelfestival

Sinds 2015 is haar werk opgenomen in de vaste collectie van het Aquarel Museum in Fabriano in Italie

Publicaties en prijzen na 2010 :

In 2013 heeft de Koninklijke Talens een afbeelding van Hannie Rieuwerts voor 1 van haar werken op de aquarelsets afgebeeld ter ere van de “ It’s Me” campagne in het van Gogh jaar. De sets werden in meer dan 60 landen wereldwijd verkocht .

Zij staat sinds 2013 in de jaarlijkse Watercolor guide van de International Watercolor Society waarin zij de beste aquarellisten wereldwijd publiceren.

In 2015 was zij met een aquarel 2e bij de verkiezing van het schilderij van het jaar.

In 2016 heeft zij een paar keer in een vermelding in het internationale tijdschrift : “ the Art of Watercolour” gestaan .Een keer als finalist van een wedstrijd door het blad uitgeschreven, een keer bij de beste 20 van een wereldwijde online contest en verder bij afbeeldingen van buitenlandse exposities waar zij aan deelnam.

In 2016 heeft er een interview met haar gestaan in het kunstenaarstijdschrift “Atelier” als voorzitter van IWS Holland .

In 2018 heeft zij een Hardship-award gewonnen in Pakistan en een Appreciation Award in Praag.

In 2019 heeft zij een Honours-Award gewonnen in Tirana , Albanie tijdens een expositie in het Nationaal museum

in 2020 is er een artikel over haar verschenen in het IWS Magazine , een aquareltijdschrift dat 4x per jaar wereldwijd verschijnt. 

 

En oh ja, daarnaast is zij ook nog tekenlerares sinds 1982 en geeft ze aquarelworkshops en cursussen aan volwassenen